VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Autómentes Nap Rákosmentén

2007-09-22
By

Az Európai Mobilitási Hét keretében 2007. szeptember 22-én, több fővárosi kerülethez hasonlóan a XVII. kerület önkormányzata is megrendezi az Autómentes Napot. A VEKE-vel is találkozhatnak az érdeklődők.

Szemből, Hatvan (forrás: Halász Péter)

Szemből, Hatvan (forrás: Halász Péter)


A rendezvényre két helyszínen, a közúti forgalom elől lezárt Ferihegyi úton (a Pesti út és a Gyökér utca között), illetve Rákoshegy MÁV állomáson kerül sor. A két helyszín között a Margitszigetről ismert gumikerekes kisvonat fogja szállítani az utasokat.

A Ferihegyi úton 10-17 óra között Egyesületünk is képviselteti magát. A VEKE standján a bátor vállalkozók tömegközlekedési szimulátort próbálhatnak ki, vonal- és járműismereti, illetve hálózattörténeti tesztekkel mérhetik fel tudásukat értékes nyereményekért, valamint közlekedéssel kapcsolatos könyveket vásárolhatnak.

A rákoshegyi MÁV állomáson bemutatásra kerül egy Bombardier Talent típusú elővárosi motorvonat, emellett az érdeklődőknek lehetősége nyílik egy kézi- és egy motoros hajtány kipróbálásra is.

A Bombardier Talent motorvonata Budapest elővárosi forgalmában vesz részt. Jelenleg 10 darab van belőlük., Dáli alagút bejárat, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)

A Bombardier Talent motorvonata Budapest elővárosi forgalmában vesz részt. Jelenleg 10 darab van belőlük., Dáli alagút bejárat, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)

Egyesületünk kezdeményezésére a Ferihegyi úti színpadon 16 órától a kerületben érintett tömegközlekedési szolgáltatók részvételével fórum kezdődik a kerület közlekedéséről. Meghívást kaptak a BKV Zrt, a Volánbusz Zrt, a MÁV-Start Zrt, A BKSZ Kht, a NIF Zrt. képvislői.

A nap tapasztalatairól részletesen be fogunk számolni a honlapunkon.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 22-én, szombaton a VEKE-pavilonban! További információk az önkormányzat honlapján:

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *