A VEKE Érd-Diósd helyi tagszervezetének bemutatása | VEKE
VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

A VEKE Érd-Diósd helyi tagszervezetének bemutatása

2004-09-10
By

Az első helyi tagszervezetet néhány érdi egyesületi tag kezdeményezésére jött létre 2004. tavaszán. Érd a Budapest körüli agglomeráció legnagyobb települése, több mint 55 ezer lakossal, a Duna jobb partján. A város szinte összenőtt a szomszédos Diósddal, és közlekedésük is összefügg, így mindkét településsel foglalkozni kívánunk.
Érd a Budapest körüli agglomeráció legnagyobb települése, több mint 55 ezer lakossal, a Duna jobb partján A város történetéből a www.erd.hu oldalon lehet olvasni, ahol további hasznos információkat találhat meg a tisztelt érdeklődő.

Az első helyi tagszervezetet néhány érdi egyesületi tag kezdeményezésére jött létre 2004. tavaszán. Érd szinte összenőtt a szomszédos Diósddal, és közlekedésük is összefügg, így mindkét településsel foglalkozni kívánunk. Diósd egy jóval kisebb, de nem jelentéktelenebb település a 7-es út és az M0 autópálya mellett.

A várost átszeli az M7-es autópálya, a 6-os és 7-es számú főközlekedési út, valamint a 30-as (nagykanizsai) és 40-es (pécsi) vasúti fővonal. A közelben húzódik az M1-es autópálya és az M0-ás autóút is. 2006-ra készül el az M6-os autópálya első szakasza is, aminek 3 érdi csomópontja lesz. A városban több vasútállomás ill. megállóhely is található: Érd (nagyállomás), Érd-Felső és Érdliget a 40-es, míg Érd-Alsó és Nagytétény-Érdliget a 30-as vonal mentén. A központban található a Volánbusz Rt. pályaudvara is.

A leírtakból is látszik, hogy alapvetően nem rendelkezik rossz közlekedési adottságokkal a két település, mégis kisebb-nagyobb gondok vannak a tömegközlekedést illetően.

A közeljövőben több nagyobb beruházás indul meg a városban, mely jelentősen befolyásolja a közlekedés mai rendszerét is. A legfontosabbak:

– vasúti aluljárók építése a városközpontban Érd-Alsó és Érd-FelsÅ‘ vasútállomások mellett

– új intermodális csomópont épül Érd-Alsó mellett (P+R parkoló, buszpályaudvar, bevásárlóközpont)

– Érd állomás átépítése

– M6 autópálya

Célunk a két település városvezetéséveel, szakemberekkel, tervezőkkel, közlekedési cégek érintett munkatársaival a kapcsolattartás és jó munkakapcsolat kiépítése, a közlekedési beruházások véleményezése, esetleges javaslataink ismertetése. Ehhez szeretnénk kérni az önkormányzat ok segítségét. Természetesen a lakosságot is tájékoztatni kívánjuk a véleményünkről, eredményeinkről.

E-mail címünk:

erd-diosd@veke.hu

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *