A főpolgármester reakciója a VEKE javaslatára | VEKE
VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

A főpolgármester reakciója a VEKE javaslatára

2005-01-13
By

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere egy nappal a VEKE sajtótájékoztatóját követően felkérte a BKV vezérigazgatóját, hogy tervezetünknek megfelelően alakítsa át az éjszakai közlekedést a fővárosban.
A VEKE 2005. január 12-én megtartott sajtótájékoztatóját követően nagy nyilvánosságot kapott az éjszakai közlekedés ügye. A szolgálati járatok bevonásával még megtakarításokat is jelentő hálózatfejlesztési javaslatot Egyesületünk eljuttatta a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának tagjai számára, a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályára és a BKV Rt.-nek. A sajtótájékoztatót követően többek között a Magyar Televízió, a Magyar ATV, az InfoRádió, a Gazdasági Rádió, az Index, a Népszabadság, a Metro és a Reggel is foglalkozott a kérdéssel.


2005. január 13-án a Főpolgármesteri Hivatal a következő sajtóközleményt adta ki:

A BKV megnyitja szolgálati járatait az utasok előtt


Demszky Gábor főpolgármester felkérte Aba Botondot, a BKV vezérigazgatóját, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület javaslatának megfelelően tegye lehetővé, hogy a BKV éjszakai szolgálati járatait az utasok is igénybe vehessék.

A civil szervezet tegnap sajtótájékoztatón vetette fel, hogy a BKV munkatársait szállító buszok is vegyenek részt az utasok szállításában. A szolgálati járatok bevonásával sok ember éjszakai tömegközlekedését lehetne segíteni.

A főpolgármester a mai napon a javaslatról tárgyalt a közlekedési társaság vezérigazgatójával és a városüzemeltetési bizottság elnökével is. Demszky Gábor felkérte a BKV-t, hogy a lehető legrövidebb időn belül a civil szervezet felvetésének megfelelően szervezzék át az éjszakai buszok hálózatát, úgy, hogy Budapest legnagyobb területét el lehessen érni velük. A szolgálati járatok bevonásával olyan külső kerületekben is elérhető lesz az éjszakai tömegközlekedés, ahol eddig ez nem volt megoldott.

(Forrás: Főpolgármesteri Hivatal Sajtóiroda)

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *