VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Menetrend módosítási javaslat Érd-Parkvárosban

2005-02-23
By

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Érd – Diósd helyi tagszervezeteként megvizsgáltuk az Érdre az M7-es autópályán át érkező utasok Érd, Bem téren levő átszállási lehetőségeit a Lőcsei út illetve az Ürmös utca irányába.
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Érd – Diósd helyi tagszervezeteként megvizsgáltuk az Érdre az M7-es autópályán át érkező utasok Érd, Bem téren levő átszállási lehetőségeit a Lőcsei út illetve az Ürmös utca irányába. Tapasztalataink szerint mindkét helyi járatra jelentős számú átszálló utas van az M7-en át Budapestről érkező járatokról, illetve a jelzett irányokból sokan szállnának át a Budapestre tartó járatokra. Az átszállások megkönnyítése, és a várakozási idők lecsökkentése érdekében javaslatokat dolgoztunk ki, melyet elküldtünk a Volánbusz Rt. részére.

A módosítások készítésekor figyelembe vettük, hogy ne legyen szükség újabb kocsi beállítására, ezek végrehajtása véleményünk szerint a meglévő fordák módosításával megoldható lenne, miközben az utasok nem kényszerülnének szükségtelen várakozásokra. Emellett a Lőcsei úti járat hétköznap délutáni változásainak köszönhetően a kocsik kihasználtsága jobban megoszlana, ha nem 45-15-45-15-45 perces követés lenne a vonalon 16.30 után. Sok olyan utas van, aki ha látja, hogy nincs közvetlen Lőcsei úti járat az Etele térről, elindul a Bem térre, annak reményében, hogy ott át tud szállni a Bem térről induló járatra.

A Lőcsei úti járaton hétköznap délután a Bem térről 17.10-kor induló új járat indítását abban az esetben kértük, ha van olyan kocsi a Bem téren, amely rezsimenetben közlekedik az autóbusz-állomás irányába, ez esetben az utasokat is szállíthatna, amely jegybevételt is hozhat.

A Lőcsei úti járat esetében kért utolsó, Bem tér hétköznap 24.00-kor, hétvégén 23.40-kor történő indítást pedig szintén rezsimenet helyett kértük, hiszen ha csak néhány átszálló utas lenne az M7-es járatról, az szintén növelhetné a Volánbusz Rt. bevételeit.

Related Posts with Thumbnails

HozzászólásokLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *