VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

A VEKE sikeresen lépett fel a BKV járatritkításai ellen

2005-05-23
By

A BKV engedély nélküli járatritkításai nem maradtak következmények nélkül: többek között arról döntött a Fővárost vezető Kabinet, hogy visszaállítják a ritkítások előtti szolgáltatási színvonalat és elejét veszik a tervezett további ritkításoknak.
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület örömmel vette tudomásul, hogy az illegitim BKV-s teljesítménycsökkentésről szóló levele alapján Vajda Pál főpolgármester-helyettes úr az ügyet kivizsgáltatta és a jogsértő intézkedés visszavonását elrendelte. Az utasok nevében is megköszönjük a főpolgármester-helyettes úr intézkedését arra vonatkozóan, hogy a BKV által tervezett további járatritkításokat megtiltotta, a 2005. évi üzleti terv erre vonatkozó részét módosíttatta.

A VEKE tehát sikeresen lépett fel egyes budapesti járatok átgondolatlan, kizárólag az ésszerűtlen spórolásnak alárendelt ritkítása ellen. Egyesületünk a közelmúltban több, a budapesti közösségi közlekedést jelentősen javító intézkedéscsomagokra tett javaslatot, amelyek csütörtökön kerülnek a Fővárosi Közgyűlés elé. A várhatóan kedvező döntések után a VEKE-nek köszönhetően szeptembertől hosszabb útvonalon közlekedik majd a 112-es autóbusz, átszervezésre kerül Dél-Pest tömegközlekedési hálózata és lényegesen bővül az éjszakai közlekedési hálózat is a Fővárosban.

Related Posts with Thumbnails

HozzászólásokLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *