VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Az új éjszakai hálózat próbaüzeme

2005-08-20
By

A BKV Rt. vezetésének döntése értelmében a szeptember 1-jéről 2-ára virradó éjjel rajtoló új éjszakai közlekedési rendszert tesztelni kell. Ezért augusztus 30-ról 31-re virradó éjjelen a jelenleg üzemelő éjszakai és szolgálati járatok mellett az új éjszakai hálózat bizonyos vonalai is párhuzamosan közlekedni fognak.

50-es éjszakai autóbusz., Nyugati tér, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)

50-es éjszakai autóbusz., Nyugati tér, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)


A tesztüzemben valamennyi, az Astorián áthaladó vonalon (907, 908, 909, 911, 914, 921, 923, 931, 950, 956, 966, 973, 979-979A), illetve a 923-as viszonylaton kerül sor. A tesztelés során ezeken a vonalakon a járműveket a BKV honlapján ugyan még nem, de Hajtó Bálint weblapján, a http://balint.cyberhungary.net/ejszaka címen már megjelent menetrendek szerint, teljes üzemidejükben közlekedtetik. A teszt célja a járművezetők ismereteinek bővítése és a csatlakozási rendszer tesztelése.

Az autóbuszokat a viszonylatnak megfelelő iránytáblával látják el, ezen felül minden autóbusz elején „Kísérleti járat” megjelölést alkalmazzák. A próbaéjszaka során az autóbuszok utasokat szállíthatnak, így a közlekedésbarátok számára soha vissza nem térő lehetőség nyílik a leköszönő és az új éjszakai járatok együttes használatára, fényképezésére is.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület által kezdeményezett hálózatátalakítás eredményeképp 2005. szeptember 1-jétől gyökeresen átalakul Budapest éjszakai közlekedési rendszere, a járatok listája és további részletek ITT.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *