VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Ismét beparkolás Budapesten: 90 percen át állt a 75-ös troli forgalma

2006-09-06
By

Szerda délután 13:30-tól 15:00-ig volt fennakadás a 75-ös trolibuszok forgalmában, egy szabálytalanul várakozó személygépkocsi miatt. A VEKE azonnali fellépést sürget az ügyben.

A 75-ös troli hurokvégállomása rendszeres beparkolási helyszín., Angyalföldi út - Huba utca, Budapest (forrás: VEKE)

A 75-ös troli hurokvégállomása rendszeres beparkolási helyszín., Angyalföldi út – Huba utca, Budapest (forrás: VEKE)


A 2-es és 30-as villamosok szombati leállását követően most a szerda délutáni csúcsforgalomban akasztotta meg egy szabálytalan autós Budapest egyik fontos kötöttpályás tömegközlekedési útvonalának forgalmát, mintegy másfél órára.

Ezidő alatt ismét nem történt rendőri beavatkozás, az akadály akkor szűnt meg, amikor a tulajdonos dolga végeztével visszatért az autójához. A rendőri intézkedés hatékonyságát jól mutatja, hogy egy órával az akadály bekövetkezését követően még rendőrjárőr sem ért a helyszínre.

A 75-ös troli hurokvégállomása rendszeres beparkolási helyszín., Angyalföldi út - Huba utca, Budapest (forrás: VEKE)

A 75-ös troli hurokvégállomása rendszeres beparkolási helyszín., Angyalföldi út – Huba utca, Budapest (forrás: VEKE)

A fekete Seat okozta a problémát, a forgalom 90 percig állt., Angyalföldi út - Huba utca, Budapest (forrás: VEKE)

A fekete Seat okozta a problémát, a forgalom 90 percig állt., Angyalföldi út – Huba utca, Budapest (forrás: VEKE)

Szombaton kiadott közleményünkre nem kaptunk érdemi választ, azonban ahogy a mai példa is bizonyította, a folyamatos akadályok továbbra is gondot jelentenek a budapesti közlekedésben. Ezért ismét azt kérjük, hogy a Rendőrség lépjen fel hatékonyabban a tömegközlekedést akadályozó szabálytalan autósok ellen, az autóelszállítás visszaállításával.
Csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés tárgyalja a BRFK I. féléves beszámolóját, ezért itt az alkalom arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat is kifejezze szándékát az autóelszállítás visszaállítása érdekében. Ezért ismét arra kérjük a rendőrségi beszámolót előterjesztő Demszky Gábort: a Főváros is álljon ki az autóelszállítás visszaállítása mellett a tömegközlekedést akadályozó gépkocsik esetében, az utasok és a szabályosan közlekedők érdekében.

A BKV felé is csak megismételni tudjuk korábbi kérésünket, amire nem kaptunk eddig érdemi választ. A helyszíneken készülő fényképeket felhasználva javasoljuk, hogy indítsanak kártérítési eljárásokat a járműveiket akadályozó autósok ellen, ezzel is védve utasaik és társaságuk érdekeit, illetve elrettentő példát mutatva a szabálytalankodni vágyó autósok felé.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *