VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

November 3-tól életbe lépő változások az éjszakai hálózaton

2006-10-25
By

A budapesti éjszakai közlekedésben a BKV és a VEKE közötti egyeztetéseknek és a Fővárosi Önkormányzat végső döntésének megfelelően november 3-tól a következő változások lépnek életbe.

A régi járatok kilencszázas utódjain is nőtt az utasforgalom a kiterjedtebb hálózat hatására., Nyugati tér, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)

A régi járatok kilencszázas utódjain is nőtt az utasforgalom a kiterjedtebb hálózat hatására., Nyugati tér, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)


Az elfogadott változtatásokat három ütemben vezeti be a BKV:

2006. november 3-án, pénteken az esti üzemkezdettől valósul meg az új járatok beindítása, az útvonal-módosítások és megállóhelyi korrekciók.

2006. december 1-jén, pénteken az esti üzemkezdettől a kapacitást bővítő intézkedéseket (sűrítések, csuklósítások) hajtják végre.

2007. január 12-én, pénteken este a kisebb menetrendi korrekciók, üzemidő módosítások, menetidő javítások kerülnek végrehajtásra.

Ezek értelmében tehát lesz olyan járat, aminek menetrendje kétszer fog megváltozni, ezért a következő hónapokban az éjjel közlekedők részéről különleges figyelem szükséges a menetrendekre és útvonalakra vonatkozóan. Az egyben elfogadott változtatási csomag három ütemre történő szétbontásának pontos okairól nincsenek információink.

A 2006. november 3-tól életbe lépő változások

901-es autóbusz

1.00 – 3.00 óra között rövidített útvonalon jár: a Közvágóhídról 0:21-kor, 0:51-kor, 1:21-kor és 1:51-kor induló autóbuszok nem mennek végig Óbuda garázsig, hanem csak a Vörösvári úti villamosvégállomásig közlekednek. Emiatt a buszgarázstól jelenleg 1:19-kor, 1:49-kor, 2:19-kor és 2:49-kor induló járatok kimaradnak, ezek a buszok csak a Vörösvári úttól indulnak majd a Közvágóhíd felé.

Az utasokat nem éri hátrány, a járat szerepét a kimaradó Bécsi úti szakaszán végig közlekedő és menetrendileg az érkező és induló rövidebb 901-eshez hangolt 960-as buszok veszik át.

911-es autóbusz

A járat megszűnik, a Rózsadomb éjszakai kiszolgálását a meghosszabbított és az eddigi 120 percenként járó 911-eshez képest lényegesen sűrűbben, 60 percenként közlekedő 931-es autóbusz veszi át.

921-es autóbusz

A járat javaslatunknak megfelelően az eddiginél sűrűbben, 120 helyett 60 percenként fog közlekedni, így a Rákoskeresztúr és Moszkva tér közötti szakaszán pótolja a megszűnő 911-es járat indulásait, míg Moszkva tér és Normafa között, XII. kerületi szakaszán a megnövekedett utasforgalom miatt az eddiginél lényegesen sűrűbb követést biztosít.

A járat útvonala is változik: a 921-es és 956-os I. kerületi útvonala felcserélésre kerül, ezért a 921-es az eddigi Attila úti útvonala helyett a Clark Ádám tér, a Fő utca, a Batthyány tér és a Csalogány utca érintésével éri majd el az Erzsébet hídról a Moszkva teret és a 956-os eddigi megállóiban áll meg.

A 921-es autóbusz új menetrendje:

Indulások Normafától Rákoskeresztúr felé: 23:48, 0:48, 1:48, 2:48, majd 3:48-kor csonkamenet Örs vezér teréig

Ezen felül 23:31-kor csonkamenet közlekedik az Astoriától Rákoskeresztúrig.

Indulások Rákoskeresztúrról Normafa felé: 23:15, 0:15, 1:15, 2:15, 3:15

930-as autóbusz

Új járatként kerül beindításra, az eddigi szolgálati járat bevonásával, Újpest-Központ és Megyer, Szondi utca között. A járat a Belváros felől érkező 914-es autóbuszhoz hangoltan indul Újpestről. Útvonala megegyezik a nappali 30-as járat ezen szakaszával, azaz a következő:

Megyer, Szondi utca felé: Újpest-Központ vá. – István út – Deák Ferenc utca – Nádor utca – Türr István utca – Mildenberger utca – Baross utca – Fóti út – Megyeri út – Megyer, Szondi utca vá.

Újpest-Központ felé: Megyer, Szondi utca vá. – Megyeri út – Fóti út – Baross utca – Mildenberger utca – Türr István utca – Nádor utca – Deák Ferenc utca – István út – Petőfi utca – Kassai utca – Újpest-Központ vá.

A járat a 30-as autóbusz megállóiban áll meg.

A 930-as autóbusz menetrendje:

Indulások Újpest-Központból: 0:33, 1:03, 1:33, 2:33, 3:33

Indulások Megyer, Szondi utcától: 0:43, 1:43, 2:43, 3:13, 3:43

931-es autóbusz

A járat útvonala szervezetünk javaslata szerint meghosszabbodik, a járat Árpádföld felől érkezve a mai Deák Ferenc téri végállomásától a következő útvonalat teszi majd meg:

Deák Ferenc tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Nyugati tér – Nyugati tér – Szent István körút – Jászai Mari tér – Margit híd – Margit körút – Keleti Károly utca – Bimbó út – Alsó Törökvész út – Törökvész út – Csatárka út vá. – Csatárka út – Zöld lomb utca – Zöldmáli lejtő – Pusztaszeri út – Cimbalom utca – Vérhalom tér – Vérhalom utca – Szemlőhegy utca – Rómer Flóris utca – Margit körút – Margit híd – Szent István körút – Nyugati tér – Teréz körút – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér

Ezt követően az autóbuszok a Deák Ferenc téren a járművezetők pihenése miatt félreállnak, tehát továbbutazni a Rákóczi út felé csak átszállással lehet.

A későbbiekben a 931-es mai útvonala is megváltozik, ugyanis a Deák Ferenc téri elindulás után a forgalomtechnikai feltételek megteremtését követően (ma még ismeretlen időpontban) a Dohány utca – Síp utca – Rákóczi út útvonal helyett a buszok közvetlenül az Astoria csomópontban, a villamosvágányokról fognak balra kanyarodni a Rákóczi útra. Így az Astoria csomópontban már a hangolási rendszerhez igazodva, a többi járathoz csatlakozva indulhatnak.

A járat a Rózsadomb kiszolgálásában átveszi az eddigi 911-es járat szerepét, sőt, az eddigi 120 perces követéshez képest lényegesen sűrűbb, 60 perces kiszolgálást biztosít a II. kerületnek.

A 931-es új menetrendje:

Indulások Árpádföld, Dezsőfia utcától a Deák Ferenc tér, majd a Rózsadomb felé: 0:55, 1:55, 2:55, majd 3:55-kor csonkamenet indul a Deák Ferenc térig.

Ezeken felül csonkamenetek indulnak Nagyicce, HÉV-állomástól 23:16-kor és 0:16-kor, a Deák Ferenc tér érintésével a Csatárka út felé.

Áthaladások a Deák Ferenc téren a Rózsadomb felé: 23:45, 0:45, 1:45, 2:45, 3:45

Indulások a rózsadombi Csatárka úti végállomásról a Deák Ferenc térig: 0:04, 1:04, 2:04, 3:04, 4:04

Indulások a Deák Ferenc térről Árpádföld felé: 0:17, 1:17, 2:17, 3:17, majd 4:17-kor csonkamenet az Örs vezér teréig

937-es autóbusz

Új járatként kerül beindításra, kísérleti jelleggel, a VEKE javaslatára. A járat a Közvágóhíd és a Vörösvári úti villamosvégállomás között a 901-es éjszakai járat útvonalán (annak menetrendjébe integrálva) közlekedik, majd a nappali 137-es járat útvonalán járja be a Táborhegyet, az eddig kiszolgálatlan térség éjszakai közlekedését biztosítva.

Útvonala tehát a következő:

Közvágóhíd vá. – Soroksári út – Koppány utca – Mester utca – Könyves Kálmán körút – Hungária körút – felüljáró – Róbert Károly körút – Árpád híd – Flórián tér – Szentendrei út – Miklós utca – Raktár utca – Szentendrei út – Flórián tér – Vörösvári út – Bécsi út (visszafordul) – Vörösvári út vá. – Farkastorki út – Viharhegyi út – Erdőalja út, forduló – Erdőalja út – Királylaki út – Máramaros út, forduló – Máramaros út – Királylaki út – Erdőalja út – Viharhegyi út – Farkastorki út – Bécsi út (visszafordul) – Vörösvári út vá.

A járat 901-937 jelzéssel 0:51-kor indul Közvágóhídtól és a később részletezett módon, igény esetén indul tovább a Táborhegy felé a Vörösvári úttól 1:30-kor. Az Erdőalja úti végállomásról 1:38-kor, a Máramaros úti végállomásról 1:46-kor kell elindulnia.

A viszonylat kísérleti jelleggel, “taxi-rendszerben” működik majd, azaz csak abban az esetben teszi meg a táborhegyi, Erdőalja út – Máramarosi úti vonalszakaszt, ha a járművön a Vörösvári úttól továbbutazó utas van, vagy az érintett megállókból utazási szándékukat az utasok telefonon a BKV-nak előre jelezték. Utazási szándékot az Erdőalja út – Máramarosi úti szakaszról telefonon kell

bejelenteni a 06-1-317-8080-as fődiszpécseri telefonszámon, 23.00 órától legkésőbb 1.20 óráig.

A 937-esnek nem feltétlenül kell a teljes vonalon végighaladnia, elegendő azt az ágat érintenie, ahová a járművön lévő utas(ok) utazni kíván(nak), illetve ahonnan utazási szándékot jeleztek. A járművezetőnek azonban ilyenkor is be kell tartania a meghirdetett áthaladási időpontokat.

Előbbinek megfelelően a következő útvonal-lehetőségek adódnak:

1., Utazási igény Közvágóhíd – Óbuda felől: az utasokat a számukra megfelelő megállóig szállítja a busz (ha csak a Máramaros úti ágra utaznak, az Erdőalja út érintése nélkül), ha a Farkastorki út – Viharhegyi úti szakaszon leszállnak és a Máramarosi úti ágról nincs utas, az Erdőalja úti fordulóból visszatér a busz a Vörösvári úthoz.

2., Utazási igény az Erdőalja úti ágon a Máramaros úti ágra: teljes vonalon végighalad a busz.

3., Utazási igény az Erdőalja úti ágról Vörösvári út felé: a megállóból a menetrend szerinti időpontban kell indulni, és ha a Máramaros úti ágon nem merült föl utazási igény, annak érintése nélkül folyamatosan közlekedik a busz a Vörösvári útig.

4., Utazási igény csak a Máramaros úti ágról: az autóbusz az Erdőalja úti forduló érintése nélkül közlekedhet, de a Máramaros útnál várakoznia kell, mert az adott megállóból csak a menetrendi időpontban indulhat.

5., Utazási igény a Viharhegyi út – Farkastorki úti szakaszról Vörösvári út felé: az autóbusz csak az Erdőalja úti ágat érintve megfordul, várakozik és az adott megállóhelyet a menetrendi időpontban érintve közlekedik a Vörösvári útig.

943-as autóbusz

A járat útvonalán a VEKE-hez beérkezett és általunk továbbított javaslatnak megfelelően új megállóhely létesül, a Volánbusz eddig is érintett, de az éjszakai járat által nem használt megállójában, Pomázon, a Dózsa György utcánál, mindkét irányban.

950-es autóbusz

Egyesületünk kezdeményezésére a járat meghosszabbított útvonalon, Pestszentimre, központ – Rákospalota, Székely Elek út között közlekedik. Egyes menetek változatlanul a Kossuth utca térségében fordulnak vissza, azonban a jelenlegitől eltérő útvonalon, fordított irányban.

Az új, meghosszabbított útvonal részletei:

Útvonal:

Rákospalota, Székely Elek út felé: Pestszentimre, központtól a Fő útig változatlan, majd Csobogós utca – Közvágóhíd utca – Károlyi Sándor út – Rákospalota, Székely Elek út vá.

Rákospalota, Fő út, illetve Pestszentimre felé: Rákospalota, Székely Elek út vá. – Károlyi Sándor út – Közvágóhíd utca – Csobogós utca – Rákospalota, Fő út vá. – Fő út – tovább változatlan.

Megállóhelyek a meghosszabbított szakaszon:

Rákospalota, Székely Elek út felé:

Pestszentimre, központtól Széchenyi térig változatlan,

Rákospalota, Kossuth utca (jelenlegi végállomás)

Csobogós utca (nappali 24-es, 70-es buszok megállóhelye)

Mogyoród útja (nappali 24-es megállóhelye)

Közvágóhíd tér (nappali 70-es megállóhelye, csak az első három ajtót használja a busz)

Kovácsi Kálmán tér (nappali 25-ös, 70-es megállóhelye, csak az első két ajtót használja a busz)

Árokhát út (nappali 25-ös, 70-es megállóhelye)

Rákospalota, Székely Elek út vá. (nappali 25-ös végállomási fordulójában)

Rákospalota, Fő út – Pestszentimre felé:

Rákospalota, Székely Elek út vá. (nappali 25-ös végállomási fordulójában)

Árokhát út (nappali 25-ös, 70-es megállóhelye)

Kovácsi Kálmán tér (nappali 25-ös, 70-es megállóhelye, csak az első két ajtót használja a busz)

Közvágóhíd tér (nappali 70-es megállóhelye)

Csobogós utca (nappali 24-es, 70-es megállóhelye)

Rákospalota, Fő út vá. (nappali 70-es, 177-es megállójában)

Széchenyi tértől Pestszentimréig változatlan

A módosított útvonal részleteia Rákospalota, Fő útig közlekedő menetekben:

Útvonal: Pestszentimre, központtól Fő útig változatlan – jobbra Epres sor – balra Régi Fóti út – balra Kossuth utca –balra Fő út – Rákospalota, Fő út vá. – Fő út – tovább változatlan.

Megállóhelyek a módosított útvonalon:

Pestszentimre, központtól Hubay Jenő térig változatlan,

Epres sor (nappali 177-es autóbusz megállóhelye; csak az első három ajtót használja a busz)

Régi Fóti út (nappali 177-es megállóhelye)

Csillagos köz (nappali 24-es, 177-es megállóhelye)

Kossuth utca (nappali 24-es megállóhelye)

Rákospalota, Fő út vá. (nappali 77-es, 177-es megállóhelye)

Széchenyi tértől változatlan

A 950-es járat új menetrendje (a dél-pesti részen nem változik, ezért most csak az északi szakaszt részletezzük:

Áthaladó buszok az Astoriánál, a meghosszabbított útvonalon, Rákospalota, Székely Elek útig: 0:18, 1:18, 2:18, 3:18

Áthaladó buszok az Astoriánál, a módosított útvonalon, Rákospalota, Fő útig: 23:48, 0:48, 1:48, 2:48

Áthaladó buszok az Astoriánál, csak Újpest-Központig: 23:12, 23:32, 3:48, 4:18

Indulások Rákospalota, Székely Elek úttól a Fő út, majd átszállással a Belváros felé: 0:57, 1:57, 2:57, 3:57

Indulások Rákospalota, Fő úttól a Belváros felé: 0:33, 1:03, 1:33, 2:03, 2:33, 3:03, 3:33, 4:03

Ezeken felül csonkamenetek Újpest-Központtól a Belváros felé: 23:40, 0:10

956-os autóbusz

A járat zsúfoltságának csökkentése érdekében Moszkva tér – Hűvösvölgy – Pesthidegkúti körforgalom – Hűvösvölgy útvonalon, csonkamenetben egy többletjárat közlekedik majd, amely 0:14-kor indul a Moszkva térről. Így az éjszaka első órájában, 23:44 és 0:44 között az eddigi 60 helyett 30 perces követést biztosít majd az új menetrend Hűvösvölgy felé.

A járat útvonala is változik: a 921-es és 956-os I. kerületi útvonala felcserélésre kerül, ezért a 956-os az eddigi Fő utca – Batthyány tér – Csalogány utca útvonala helyett az Attila úton éri majd el az Erzsébet hídról a Moszkva teret és a 921-es eddigi megállóiban áll meg.

963-as autóbusz

Új viszonylat közlekedik 963-as jelzéssel Hűvösvölgy – Adyliget között, a szolgálati járat meghirdetésével a nappali 63-as busz útvonalán és annak megállóit érintve. A busz Adyliget és Nagykovácsi, valamint Nagykovácsi és Adyliget között szolgálati járatként közlekedik, utast szállítani továbbra is köteles.

A járat indulásai Hűvösvölgyből: 0:00, 1:00, 2:30, 3:30

A járat indulásai Adyligettől: 0:25, 2:15, 3:15, 4:05

966-os autóbusz

A járat útvonala ls menetrendje megváltozik. Soroksáron meghosszabbított útvonalon Millennium-telepig közlekedik; belső szakaszán azonban rövidül, a Deák Ferenc térről induló első, 0:35-ös menetet kivéve csak Pesterzsébet, Baross utca – Millennium-telep között közlekedik. Az útvonalrövidítés lehetővé teszi a járat sűrítését: Soroksárra a buszok az eddigi 120 helyett 60 percenként fognak közlekedni, a belváros felől pedig a Nagykörúton közlekedő 923-as járattal lehet elérni a pesterzsébeti Baross utcát, ahol a 966-os közvetlen csatlakozást biztosít majd Soroksár felé.

Útvonala: Soroksáron a Tájkép utcáig útvonala változatlan, majd balra Haraszti út – Soroksár, Millenniumtelep vá. – Haraszti út – Grassalkovich út – Hősök tere – tovább mai útvonalán közlekedik.

Megállóhelyek:

Deák Ferenc tértől Előd utcáig változatlan

Alsó határút (a Soroksár-busz megállójában)

Gombosszeg köztől Grassalkovich útig a jelenlegi megállóhelyek

Szent István utca (Tájkép utcából Haraszti útra balra kanyarodva a Soroksár-busz megállójában)

Orbánhegyi dűlő (Soroksár-busz megállóhelye)

Soroksár, Millennium-telep vá. (Soroksár-busz végállomása)

Orbánhegyi dűlő (Soroksár-busz megállóhelye)

Szent István utca (jelenlegi megállóhely)

Soroksár, Hősök terétől a jelenlegi megállóhelyek.

A 966-os új menetrendje:

Indulás Deák Ferenc térről Soroksárra: 0:35

Indulások a pesterzsébeti Baross utcától Soroksárra: 0:56, 1:49, 2:49

Indulások Soroksár, Millenium-teleptől Pesterzsébet, Baross utcáig: 1:19, 2:19, 3:19

979-es és 979A autóbusz

A VEKE utolsó pillanatban elfogadott javaslatának megfelelően a 979-es autóbusz útvonala meghosszabbodik, Bosnyák tér helyett Újpalota, Nyírpalota utca és Csepel, Csillagtelep között közlekedik.

A 979-es és 979A Csepel, Szabadkikötő úti szakaszán új megállóhelyek létesülnek az eddig kihagyott megállókban.

A 979-es meghosszabbított útvonala:

Újpalota, Nyírpalota út felé: Csepel, Csillagteleptől Nagy Lajos király útjáig a jelenlegi útvonal (Bosnyák utca torkolatában tengelyben megfordul, majd Csömöri útra jobbra kanyarodik)– Bosnyák tér – Csömöri út – felüljáró – Drégelyvár utca – Nyírpalota út – Újpalota, Nyírpalota út vá.

Csepel, Csillagtelep felé: Újpalota, Nyírpalota út vá. – Nyírpalota út – Drégelyvár utca – felüljáró – Csömöri út – Bosnyák tér – Nagy Lajos király útjától a jelenlegi útvonal.

Megállóhelyek: a nappali 73-as autóbusz érintett megállói

A menetrend:

979-es áthaladások Csepel felől a Deák Ferenc téren Újpalotára: 0:01, 1:01, 2:01, 3:01, 4:01

Indulások Újpalotáról Csepel felé: 23:55, 0:55, 1:55, 2:55, 3:55

Új megállók Csepelen

A 979-es és a 979A a következő megállókban is megáll a Szabadkikötő úton, mindkét irányban: Helyi kikötő út, Csepeli híd, Corvin út/Petróleum utca. A megállóhelyek a nappali 79-es járat megállói.

996-os és 996A autóbusz

Új viszonylat indul 996-os és 996A jelzéssel Cinkotai autóbuszgarázs – Újpest-Központ között, szolgálati járat meghirdetésével, a pesti külső kerületek közötti éjszakai kapcsolatok megteremtése érdekében. A két járat útvonala a XVI. kerületi szakszon eltérő:

Útvonalak:

Újpest-Központ felé:

996-os: Cinkotai autóbuszgarázs vá.– Bökényföldi út – Veres Péter út – Baross Gábor utca – Margit utca – Futórózsa utca – Budapesti út – Mátyás király utca – Csömöri út – balra János utca – jobbra Rákosi út – jobbra Rózsa utca – jobbra Csömöri út – balra Pálya utca – jobbra Rákospalotai határút – Szentmihályi út – Erdőkerülő utca – Zsókavár utca – Nyírpalota út – Páskomliget utca – Bánkút utca – Vasutastelep utca – jobbra Széchenyi út – Rákos út – Szőcs Áron utca – Hubay Jenő tér – felüljáró – Árpád út – Újpest-Központ vá.

996A: Cinkotai autóbuszgarázstól Mátyás király utcáig azonos a 996-os vonalával – Csömöri út – jobbra György utca – balra Rákospalotai határút –Szentmihályi út – tovább azonos a 996-ossal

Cinkotai autóbuszgarázs felé:

996-os: Újpest-Központ vá. – Árpád út – felüljáró – Hubay Jenő tér – Szőcs Áron utca – Rákos út – Széchenyi út – balra Kolozsvár utca – Szent korona útja – Bánkút utca – Páskomliget utca – Nyírpalota út – Zsókavár utca –Erdőkerülő utca – Szentmihályi út – jobbra Rákospalotai határút – balra Pálya utca – jobbra Csömöri út – balra Rózsa utca – balra Rákosi út – balra János utca – jobbra Csömöri út – Mátyás király utca – Budapesti út – Futórózsa utca – Margit utca – Baross Gábor utca – Veres Péter út – Bökényföldi út – Cinkotai autóbuszgarázs vá.

996A: Újpest-Központtól Szentmihályi útig azonos a 996-ossal – balra Rákospalotai határút – jobbra György utca – balra Csömöri út – Mátyás király utcától azonos a 996-os vonalával.

Megállóhelyek:

996-os Újpest-Központ felé:

• Cinkotai autóbuszgarázs vá. (76-os gyors Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Injekcióüzem (76-os gyors megállóhelye)

• Egis Gyógyszergyár (76-os gyors megállóhelye)

• Zsemlékes út (76-os gyors megállóhelye)

• Petőfi tér (76-os gyors megállóhelye)

• Újszász utca (76-os gyors megállóhelye)

• Hunyadvár utca (76-os gyors megállóhelye)

• Veres Péter út (76-os gyors megállóhelye)

• Imre utca (76-os gyors megállóhelye)

• Gida utca (44A gyors megállóhelye)

• Margit utca (44A gyors megállóhelye)

• Futórózsa utca (44A gyors megállóhelye)

• Sasvár utca (44A gyors megállóhelye)

• Centenáriumi lakótelep, Budapesti út (44A gyors mh.)

• Olga utca (44A gyors megállóhelye)

• Mátyás király utca (44-es gyors mh. Csömöri út felé)

• Ida utca (44-es gyors megállóhelye)

• Mátyás király u. 71. (44-es gyors megállóhelye)

• Szent Korona utca (44-es gyors megállóhelye)

• Rákosszentmihály, Csömöri út (44-es gyors megállóhelye)

• György utca (31-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• János utca (31-es megállóhelye)

• Szent Korona utca (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Rákosi út (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• József utca (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Batthyány utca (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Rózsa utca (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Szent Korona utcai lakótelep (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Csömöri út (144-es Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Pálya utca (31-es Árpádföld irányú megállóhelye)

• Baross utca (Pálya utcában, 131-es megállóhelye)

• Rákospalotai határút (131-es megállóhelye)

• Rákóczi út (131-es megállóhelye)

• József utca (131-es megállóhelye)

• Erdőkerülő utca (130-as gyors megállóhelye)

• Erdőkerülő utca 28. (130-as gyors megállóhelye)

• Zsókavár utca (130-as gyors megállóhelye)

• Nyírpalota út (130-as gyors megállóhelye)

• Páskomliget utca (130-as gyors megállóhelye)

• Sárfű utca (130-as gyors megállóhelye)

• Bánkút utca (130-as gyors megállóhelye)

• Szerencs utca (177-es Rákosszentmihály irányú megállója)

• Vasutastelep utca (67V megállóhelye)

• Opál utca (25-ös Rákospalota irányú megállóhelye)

• Rákos út (25-ös megállóhelye)

• Szent korona útja (25-ös megállóhelye)

• Wesselényi utca (25-ös megállóhelye)

• Szerencs utca (25-ös megállóhelye)

• Arany János utca(SZTK) (25-ös megállóhelye)

• Szentmihályi út (96-os megállóhelye Újpest felé)

• Beller Imre utca (96-os megállóhelye)

• Hubay Jenő tér (104-es megállóhelye Újpest felé)

• Víztorony (104-es megállóhelye)

• Árpád Kórház (104-es megállóhelye

• Árpád üzletház (104-es megállóhelye

• Erzsébet utca (104-es megállóhelye

• Újpest-Központ vá. (leszállóhely a 20-as autóbusz végállomásán)

996A Újpest-Központ felé:

• Cinkotai autóbuszgarázstól György utca megállóhelyig azonos a 996-os megállóival

• Baross utca (130-as gyors megállóhelye, György utcában)

• Gusztáv utca (130-as gyors megállóhelye)

• Rákospalotai határút (130-as gyors megállóhelye)

• Szentmihályi út (130-as gyors megállóhelye)

• Erdőkerülő utca megállóhelytől Újpest-Központ végállomásig azonos a 996-os megállóival

996-os Cinkotai autóbuszgarázs felé:

• Újpest-Központ vá. (felszállóhely a Kassai utcában lévő tárolóhelyen)

• Erzsébet utca (104-es autóbusz megállóhelye)

• Árpád üzletház (104-es autóbusz megállóhelye)

• Árpád Kórház (104-es autóbusz megállóhelye)

• Víztorony (104-es autóbusz megállóhelye)

• Beller Imre utca (96-os autóbusz megállóhelye)

• Rákos út (96-os autóbusz megállóhelye)

• Rákos út (SZTK) (96-os autóbusz megállóhelye)

• Wesselényi utca (25-ös autóbusz megállóhelye)

• Szent korona útja (25-ös autóbusz megállóhelye)

• Széchenyi út (25-ös autóbusz megállóhelye)

• Opál utca (25-ös autóbusz megállóhelye)

• Vasutastelep utca (177-es Rákospalota irányú megállóhelye)

• Szerencs utca (177-es megállóhelye)

• Páskomliget utca (96-os megállóhelye)

• Sárfű utca (96-os megállóhelye)

• Nyírpalota út (96-os megállóhelye)

• Zsókavár utca (96-os megállóhelye)

• Erdőkerülő utca (96-os megállóhelye)

• Erdőkerülő utca 27. (96-os megállóhelye)

• Szentmihályi út (130-as gyors megállóhelye)

• Rigó utca (131-es megállóhelye Rákospalotai határúton)

• Pálya utca (131-es megállóhelye)

• Baross utca (131-es megállóhelye)

• Csömöri út (131-es megállóhelye)

• Rózsa utca (144-es megállóhelye Rsztm. Csömöri út felé)

• Szent Korona utcai lakótelep (144-es megállóhelye)

• Rákosi út (144-es megállóhelye)

• Batthyány utca (144-es megállóhelye)

• József utca (144-es megállóhelye)

• János utca (144-es megállóhelye)

• Szent Korona utca (új megálló a János utcában Csömöri út irányában, a Szent Korona utca előtt 15 méterrel)

• Csömöri út (új megálló a János utca 127. szám előtt)

• Diófa utca (31-es autóbusz Árpádföld irányú megállóhelye)

• Mátyás király utca (31-es autóbusz megállóhelye)

• Szent korona utca (192-es Rákoskeresztúr irányú megállóhelye)

• Rákosi út (192-es megállóhelye)

• Ida utca (44-es gyors Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Budapesti út (44-es gyors Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• Sasvár utca (új megállóhely a Futórózsa utca 102. szám előtt; a járdasziget hosszúsága csak az első ajtó használatát teszi lehetővé)

• Margit utca (új megálló a Margit utca 95. szám előtt)

• Gida utca (44-es gyors megállóhelye)

• Imre utca (76-os gyors Rákosliget irányú megállóhelye)

• Bökényföldi út (76-os gyors megállóhelye)

• Hunyadvár utca (76-os gyors megállóhelye)

• Újszász utca (76-os gyors megállóhelye)

• Nebántsvirág utca (76-os gyors megállóhelye)

• Zsemlékes út (76-os gyors megállóhelye)

• Egis Gyógyszergyár (76-os gyors megállóhelye)

• Injekcióüzem (76-os gyors megállóhelye)

• Cinkotai autóbuszgarázs vá. (garázsmeneti leszállóhely)

996A Cinkotai autóbuszgarázs felé:

• Újpest-Központ végállomástól Szentmihályi út megállóhelyig azonos a 996-os megállóival

• Rákospalotai határút (130-as gyors Örs vezér tere irányú megállóhelye)

• György utca (130-as gyors megállóhelye)

• Gusztáv utca (130-as gyors megállóhelye)

• Baross utca (130-as gyors megállóhelye)

• Csömöri út (130-as gyors megállóhelye)

• Mátyás király utca megállóhelytől Cinkotai autóbuszgarázsig azonos a 996-ossal.

Menetrend:

A 996-os autóbusz indulásai Cinkotai autóbuszgarázstól Újpestre: 23:30, 0:30

A 996A autóbusz indulásai Cinkotai autóbuszgarázstól Újpestre: 0:06, 1:06, 2:06, 3:06, 4:06

A 996-os autóbusz indulásai Újpest-Központból Cinkotára: 2:35, 3:35

A 996A autóbusz indulásai Újpest-Központból Cinkotára: 0:05, 1:05, 2:05, 3:05, 4:05

999-es autóbusz

Új viszonylat indul 999-es jelzéssel Kispest, Határ út – Dél-pesti autóbuszgarázs között, szolgálati járat meghirdetésével, a kertvárosi rész kiszolgálását biztosítandó. A járat nagyrészt a nappali 194-es járat vonalán közlekedik majd.

Útvonala:

Kispest, Határ út vá. – Ferde utca – Ady Endre út – Álmos utca – Pannónia út – Kós Károly tér – Pannónia út – Nádasdy utca – Hofherr Albert utca – Nagykőrösi út – felüljáró – Méta utca – Dél-pesti autóbuszgarázs vá.

Dél-pesti autóbuszgarázs vá. – Méta utca – felüljáró – Nagykőrösi út – Hofherr Albert utca – Nádasdy utca – Pannónia út – Kós Károly tér – Pannónia út – Baross utca – Ady Endre út – Mátyás király utca – Üllői út – Kispest, Határ út vá.

Megállóhelyei: a nappali 54-es és 194-s járatok érintett megállói.

Indulások Kispest, Határ úttól: 0:27, 1:27

Indulások Dél-pesti autóbuszgarázstól: 2:45, 3:45

További változások

Apróbb változás, hogy a 907-es autóbusz Bosnyák téri megállója az Etele tér felé a Nagy Lajos király útjáról a Csömöri útra (a megfordulás utánra) kerül áthelyezésre, hogy a busz közös megállóban állhasson meg a meghosszabbított és Újpalota felől érkező 979-es autóbusszal.

Szintén ide tartozik, hogy a 960-as autóbusz útvonala kismértékben módosul. A 901-es vonalon alkalmazott csonkamenetekhez közvetlen átszállási kapcsolatot kell biztosítani. Óbudai autóbuszgarázs felé ez a Bécsi út (Volán mh.) nevű megállóban teljesül. Óbudai garázs felől az érkező 960-as a Vörösvári útra kanyarodik, megáll a 18-as, 60-as Vörösvári út nevű kettős megállójában, megadva a 901-eshez is a csatlakozást, majd innen először jobbra, majd balra bekanyarodva visszatér a Bécsi útra. Az említetteknek megfelelően a Bécsi úton Farkastorki út után lévő megállóhelye megszűnik, áthelyezésre kerül a Vörösvári útra.

Szolgálati járatok

A járművezetők hazajutását célzó, a BKV által nem meghirdetett, de a VEKE honlapján korábban nyilvánossá tett szolgálati járatok közlekedése is megváltozik novembertől.

Az SZ13-as Fóti szolgálati járat Cinkota és Megyer, Szondi utca között közlekedése megszűnik (szerepét a 930-as és 996/996A járatok veszik át). 1:42-kor a Szondi utcától Fótra, illetve 2:15-kor Fótról vissza továbbra is közlekedni fog.

SZ18-as szolgálati járatként új szolgálati járat jön létre, amely 2:40-kor (de az igényektől függően legkésőbb 2:50-kor) indul Cinkota garázstól és a legrövidebb útvonalon Újpest-Központhoz közlekedik.

Változik az SZ22-es járat menetrendje is, amelyet a honlapunkon rövidesen közzéteszünk.

Az SZ44-es járat Rákospalota, Székely Elek út helyett Óbuda garázstól csak Rákospalota, Kossuth utcáig közlekedik majd.

A 963-as meghirdetésével az SZ49-es járat csak Adyliget és Nagykovácsi között közlekedik majd, eddigi menetrendje szerint.

A 996-os beindításához kapcsolódóan az SZ51-es járat útvonala is megváltozik, a részletes útvonalat rövidesen honlapunkon közzétesszük.

2006. december 1-jén életbe lépő változások

A 906-os autóbusz sűrítése pénteken és szombaton este, 23:39 és 0:33 között, 7-8 percről 6 percre, a zsúfoltság csökkentése érdekében.

A 907-es autóbusz zsúfoltságának csökkentése érdekében 0:01-kor és 0:31-kor 2 többletmenet indul a Rudas gyógyfürdőtől az Örs vezér tere felé. A 4:27-kor Etele térről induló járat a Bosnyák tér helyett csak a Baross térig közlekedik.

A 909-es autóbusz vonalán csuklós járművek állnak forgalomba a zsúfoltság kezelésére, pénteken és szombaton este.

A 979-es és 979A autóbusz vonalán csuklós járművek állnak forgalomba a zsúfoltság kezelésére, pénteken és szombaton este.

2007. január 12-én életbe lépő változások

A 908-as autóbusz vonalán életbe lépő menetrendi korrekciók: a Körtérről 23:00-kor Cinkota felé közlekedő menet csak Gazdagréttől indul, a kimaradt szakaszon a 153-as gyors pótolja. A 00:30-as Móricz Zsigmond körtérről induló járat nem csak Gazdagrétig, hanem a Hegyalja úton át a Döbrentei térig közlekedik.

A 914-es autóbusz menetrendjében apró korrekció (23:10 helyett 23:03-kor indul majd Délpestről).

A 923-as autóbusz a viszonylat nehezen tudja tartani fordulóidejét a mai menetrendben, ezért a késések megszüntetésére a vonalra egy többletjármű kerül beosztásra. Megtakarítást és a nappali hálózattal való jobb illeszkedést szolgáló változások továbbá, hogy a Dél-Pestről 22.45-kor induló kocsi csak a Nyugati pályaudvartól közlekedik Békásmegyer felé, a 3.15-kor induló kocsi azonban Bogdáni út helyett Békásmegyerig, a 3.45-kor induló pedig Bogdáni út helyett csak a Nyugati pályaudvarig jár. Dél-Pest irányába a Bogdáni úttól 22.57-kor induló menet törlésre kerül, a 23.27-kor induló kocsi pedig Nyugati pályaudvartól indul.

A 938-as autóbusz második menete a jobb időbeni lefedettség érdekében 1:17 helyett 2:20-kor indul majd.

A 952-es autóbusz Délpestről 1:17-ről, Csepelről 1:57-kor induló menete kihasználatlanság miatt törlésre kerül, Szent Imre tér és a buszgarázs között. (A Szent Imre térről a Hollandi út felé változatlanul közlekedni fog minden menetben.)

A 992-es autóbusz a jobb kiszolgálás érdekében Cinkotáról 0:30 helyett 1:03-kor indul majd.

Fontos elem, hogy az ütemes menetrendi rendszer szimmetriapontja (a járművek vonali találkozásának időpontja) 3 perccel eltolódik, 27/57-ről 00/30-ra, a „szebb” menetrendszerkezet miatt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egész rendszer +3 perces időeltolással működik majd, minden indulás tekintetében. Ez a novemberben és decemberben megváltozó menetrendeket is újra érinteni fogja.

A nappali buszok esti utolsó és reggeli első indulásainak változásai az új éjszakai hálózat miatt szintén januárban lépnek életbe:

3-as autóbusz: Móricz Zsigmond körtérről 23:00 helyett 23:10-kor, míg Chinointól 23:20 helyett 23:25-kor indul az utolsó jármű.

23-as autóbusz: többletforduló kerül beiktatásra, Ady Endre térről 23:00-kor és Boráros térről 23:30-kor

50-es autóbusz: a 3-as autóbuszhoz való csatlakozás miatt 5 perccel később, 23:15-kor indul Camponától utoljára.

53-as autóbusz: 908-ashoz való csatlakozás miatt 10 perccel később, 23:20-kor indul utoljára a Móricz Zsigmond körtérről.

58-as autóbusz: a 3-as autóbuszhoz való csatlakozás miatt 7 perccel később, 23:25-kor indul Savoya Parktól utoljára.

69-es autóbusz: 10 perccel később, Rákoskeresztúrról 23:10-kor, Pécelről 23:30-kor indul utoljára.

150-es autóbusz: a 3-as autóbuszhoz való csatlakozás miatt 5 perccel később, 23:08-kor indul Törley térről utoljára, és ugyanígy, 23:17-kor Arany J. úti lakótelepről vissza.

153-as gyors autóbusz: egy többletindulás Móricz Zsigmond körtérről 23:00-kor.

159-es autóbusz: a 979-essel való párhuzamosság miatt a 23:45/23:57-es forduló törlésre kerül, Szent Imre térről 23:05-kor indul utoljára és 23:17-kor vissza.

193-as autóbusz: Szinyei Merse utcából 10 perccel később 23:23-kor, Pestszentimréről 5 perccel később 23:30-kor indul utoljára.

1A villamos: a hétvégi 4:15-ös Népligettől történő indulás meghirdetésre kerül.

76-os trolibusz: 23:52-kor meghirdetett garázsmeneti csonka Jászai M. térről, a 76-os vonalán.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *