ÔĽŅ A BKV nagy erŇĎkkel dolgozik az utasok elriaszt√°s√°n | VEKE
VEKE
V√°rosi √©s El?v√°rosi K√∂zleked√©si Egyes√ľlet

A BKV nagy erŇĎkkel dolgozik az utasok elriaszt√°s√°n

2008-01-03
SzerzŇĎ:

Ideg√∂lŇĎ sorban√°ll√°sok a p√©nzt√°rakn√°l – a VEKE a decemberi b√©rletek √©rv√©nyess√©g√©nek meghosszabb√≠t√°s√°t k√©ri.

Régen látott sor a Nyugai téri aluljáró jegypénztáránál. (forrás: Böde Csaba)

Régen látott sor a Nyugai téri aluljáró jegypénztáránál. (forrás: Böde Csaba)


Nemhogy a sorban √°ll√°s nem maradt el, de soha nem l√°tott sorok alakultak ki a BKV p√©nzt√°rai elŇĎtt. Ez nem csoda, hiszen december utols√≥ napj√°n sem lehetett kapni a janu√°r elsej√©tŇĎl √©rv√©nyes b√©rleteket a p√©nzt√°rakban. Az √ļj szelv√©nyek mindegyik√©t k√©zzel kell kit√∂lteni, ez plusz idŇĎ.

A havib√©rletet indokolatlanul sz√ľntett√©k meg – a BKV hazugs√°ga, hogy ezt az utasok k√©rt√©k. JellemzŇĎ a BKV m√©g hivatalban l√©vŇĎ vezetŇĎinek hozz√°√©rt√©s√©re, hogy szerint√ľk az utasok csak a havib√©rlet l√©te miatt v√°ltj√°k meg a b√©rlet√ľket h√≥ elej√©n, √©s ha majd nem lesz ilyen b√©rlet, automatikusan megszŇĪnnek a sorok. Ehhez k√©pest 30 napos b√©rletet eddig is lehetett kapni, teh√°t aki akarta, eddig is megvehette m√°skor. A t√∂bbs√©g azonban csak fizet√©snapkor tudja megvenni a b√©rlet√©t, j√≥l jelzi ezt az √©ves b√©rletek ir√°nti csek√©ly √©rdeklŇĎd√©s.

A BKV letette a nagyesk√ľt, hogy janu√°r elej√©n az √∂sszes p√©nzt√°rat nyitva tartj√°k, hossz√≠tott nyitvatart√°ssal. Ehhez k√©pest a p√©nzt√°rak kapacit√°s√°t √∂sszess√©g√©ben kb. az egyharmad√°val cs√∂kkentett√©k. A forgalmasabb metr√≥meg√°ll√≥kn√°l ak√°r 40-50 percet is v√°rakozni kell, hogy b√©rletet lehessen venni. Az Ak√°cfa utcai fŇĎp√©nzt√°r elŇĎtt az utc√°n k√≠gy√≥zik a sor. Mivel sokan nem tudj√°k kiv√°rni a sort, mert munk√°ba vagy gyerek√©rt kell menni, √©s ekkora v√°rakoz√°sra nem k√©sz√ľlhettek fel, bliccel√©sre k√©nyszer√ľlnek – a BKV miatt.

A BKV √©s Hagy√≥ Mikl√≥s fŇĎpolg√°rmester-helyettes √°ltal kereszt√ľlerŇĎszakolt eg√©sz tarifav√°ltoztat√°si csomag alapjaiban elhib√°zott, elŇĎk√©sz√≠tetlen √©s elkapkodott, amennyiben szakmai oldalr√≥l n√©zz√ľk a hat√°sait. Ugyanakkor kifejezetten j√≥l beleillik abba a t√∂megk√∂zleked√©s sz√©tver√©s√©t c√©lz√≥ int√©zked√©ssorozatba, amelyet Hagy√≥ Mikl√≥s hirdetett meg. A drasztikus d√≠jemel√©s, az emel√©s ellen√©re b√©rletet v√°s√°rl√≥k sz√°nd√©kos bosszant√°sa, az √©jszakai jegy bevezet√©se mind az utasok elriaszt√°s√°t c√©lozz√°k. Mindezt az√©rt, hogy a kil√°t√°sba helyezett otromba j√°ratritk√≠t√°sokat √©s j√°ratmegsz√ľntet√©seket az √≠gy okozott utasveszt√©sre hivatkozva lehessen megl√©pni, majd a j√°ratmegsz√ľntet√©seket durva le√©p√≠t√©sek, t√∂meges j√°rmŇĪselejtez√©sek √©s telephelyelad√°sok k√∂vethess√©k.

Felsz√≥l√≠tjuk Antal Attila vez√©rigazgat√≥t, hogy hosszabb√≠tsa meg a tavaly decemberi √©s √©ves b√©rletek √©rv√©nyess√©g√©t janu√°r 8-a √©jf√©lig, nyittassa ki az √∂sszes p√©nzt√°rablakot, hogy a becs√ľletes fizetŇĎ utasok megv√°lthass√°k b√©rlet√ľket – a BKV szlogenje szerint √ļgyis csak a fizetŇĎ utas sz√°m√≠t. H√°t akkor sz√°m√≠tson is! Ne csak szavakban, de tettekben is legyen utasbar√°t a BKV!

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások

ÔĽŅ

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lj√ľk.

ÔĽŅ