VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap Győrben (2008)

2008-09-18
By

2008. szeptember 16. és 22. között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét. A tavalyi évhez hasonlóan a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület győri tagszervezete az idén is az egyik fő szervezője az eseményeknek.


Szeptember 18-án, csütörtökön a Városháza dísztermében konferenciára és lakossági fórumra kerül sor, ahol egyesületünk alelnöke „Közösségi közlekedés civil szemmel” tart előadást.

Szeptember 19-én, pénteken – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – második alkalommal kerül megrendezésre a Tömegközlekedés Napja. Ezen a napon ismét közlekedik a citybusz, amely tavaly egyesületünk kezdeményezésére indult, kísérleti jelleggel. Idén a vonalon már két autóbusz rója a köröket 10 és 18 óra között, 15 percenként, érintve a Széchenyi István Egyetemet is. A Kisalföld Volán Zrt. idén is Volán-relikviák vásárával várja az érdeklődőket, ezúttal a Megyeháza előtti téren.

Szeptember 19-én és 20-án, azaz a péntekről szombatra, valamint a szombatról vasárnapra virradó éjszaka újabb, egyesületünk által is támogatott kísérletre kerül sor: óránként közlekedő éjszakai autóbuszjárat köti össze a város legnépszerűbb szórakozóhelyeit, valamint népesebb lakótelepeit. A „bagoly-busz” utasai emlékjegyet kapnak, mellyel ingyen részt vehetnek a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban rendezett „Mobilitási Éj” bulin. Mind a citybuszon, mind a kísérleti éjszakai járaton díjmentesen lehet utazni.

Szeptember 22-én, hétfőn a város valamennyi autóbuszjáratát menetjegy nélkül lehet igénybe venni. Ugyanezen a napon egyesületünk az ország egyetlen működőképes Ikarus 66 típusú autóbuszát veszi bérbe, amellyel az érdeklődők bejárhatják a város egykori „4-7”-es, illetve „10”-es autóbuszvonalait, szintén díjmentesen.

Az egyetlen működőképes Ikarus 66 (forrás: VEKE)

Az egyetlen működőképes Ikarus 66 (forrás: VEKE)

Nosztalgiajárat

Nosztalgiajárat “10” menetrend, Győr (forrás: VEKE)

Nosztalgiajárat

Nosztalgiajárat “4-7”, Győr (forrás: VEKE)

Nosztalgiajárat útvonalak, Győr (forrás: VEKE)

Nosztalgiajárat útvonalak, Győr (forrás: VEKE)

Az autóbusz egész nap rendelkezésre áll minden érdeklődő számára, és ha az időjárás is lehetővé teszi, külön fotótúrára is igénybe vehető Győr zöldövezetében, a Püspök-erdő környezetében, a 13-as autóbusz vonalán.

Kuriózum lesz a különböző közlekedési eszközök versenye, ahol gyalogosan, kerékpáron, autóbusszal, hajóval és autóval kell eljutni a Széchenyi Egyetemtől a Munkácsy utca végéhez, a Petőfi híd belvárosi hídfőjéig, és vissza. A versenyen minden vállalkozó kedvű érdeklődőt szívesen látunk, a szerencsések csatlakozhatnak egy-egy Audi ETO kézilabdás lányhoz, és együtt versenyezhetnek!

Közlekedési módok versenye útvonala, Győr (forrás: VEKE)

Közlekedési módok versenye útvonala, Győr (forrás: VEKE)

Related Posts with Thumbnails

HozzászólásokLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *