VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

A BKV-megállókban is dohányzási tilalmat javasol a VEKE – FRISSÍTVE!

2010-06-02
By

A Fővárosi Közgyűlés június 3-i ülésén elfogadták azt a képviselői indítványt, mely szerint a budapesti aluljárókban betiltják a dohányzást. A VEKE azzal a kiegészítő javaslattal élt, hogy a dohányzási tilalmat a tömegközlekedési megállókra is terjesszék ki – a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés is támogatta.


Az ügyben az MTI szerdai híre az alábbi:

“A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javaslatára a Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága szerdai ülésén arról határozott, hogy nemcsak a főváros tulajdonában álló 69 aluljáróban, hanem a BKV-megállókban is betiltják a dohányzást.

Ehhez jogszabályt kell módosítani, a bizottság az ülésen arra kérte a főpolgármestert, hogy kezdje mennek ennek a kidolgozását – közölte Vitézy Dávid, az egyesület szóvivője az MTI-vel.

A VEKE szerint ezzel a módosítással megakadályozható, hogy a BKV-megállókban várakozó utasok a dohányzók füstjét szívva passzív dohányzásnak legyenek kitéve – mondta Vitézy Dávid, hozzátéve: esős időben egy megállóba többen is beszorulhatnak, a nemdohányzóknak így “nincs hova menekülniük” a dohányfüst elől.

A Fővárosi Közgyűlés június 3-i ülésén az aluljárókra vonatkozó javaslat mellett a VEKE javaslatát is elfogadták (ezt Németh Zoltán fővárosi képviselő terjesztette be), így a budapesti tömegközlekedési megállókban (autóbusz, trolibusz, villamos, HÉV megállóhelyek, állomások) megtiltják a dohányzást.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *