VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Visszavonják a 3-as metró ritkítását – elfogadták a VEKE javaslatát

2010-06-30
By

A VEKE 2010 májusában hívta fel a figyelmet arra, hogy egy hónappal korábban, április 1-jétől kiritkították a 3-as metrót. A döntést most kezdeményezésünk nyomán visszavonták, az őszi iskolakezdéstől visszaáll a régi menetrend.
Ahogy Vitézy Dávid munkacsoport-vezető májusi levelében fogalmazott: A 3-as metró új hétköznapi alapmenetrendje reggel 8 és 9, illetve délután 17 és 19 óra között jelentős ritkítást tartalmaz, a fenti időszakokban az indulások száma 15%-kal csökkent, miközben ezen átmeneti időszakok szerepe a munkábajárási szokások változásával éppen hogy nő. A járatritkításról a BKV az utasokat nem tájékoztatta, a koncentrált menetszám-csökkentést álláspontunk szerint a Paraméterkönyv elveivel ellentétesen hajtotta végre.

Tekintettel az Egyesületünkhöz beérkezett negatív visszajelzésekre és az eljárás elfogadhatatlan, titkolt, a BKV legsötétebb időszakait idéző módszereire, kérem, hogy intézkedjenek az eredeti menetrend mielőbbi visszaállítása érdekében.

Az elmúlt egy hónapok egyeztetései nyomán a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottsága 2010. június 30-i ülésén úgy döntött, hogy elrendeli a ritkítás visszavonását és a menetrend helyreállítását. A menetrend-változás a 2010 szeptemberi iskolakezdéssel lép hatályba.

A döntést a BKV nem támogatta.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *